Κυριακή, Μαρτίου 01, 2009

Escape το παιχνίδι με την απόδραση Παλαιοκώστα που κάνει θραύση στο internet!


Βαρέθηκα στη φυλακή, ευτυχώς που σήμερα θα δραπετεύσουμε

Η ταινία ξεκινά μέσα στις φυλακές, όπου βρίσκονται οι δύο πρωταγωνιστές. Στο εικονικό κελί του Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι συζητάνε:

Βασίλης Παλαιoκώστας: Βαρέθηκα στη φυλακή...Ευτυχώς που θα αποδράσουμε σήμερα. Είναι όλα εντάξει;

Αλκέτ Ριζάι: Ναι, όλα είναι έτοιμα για την απογείωση.

Με τη φαντασία του, ο Αστέριος* δημιούργησε τους πιο πιθανούς διάλογους των δύο κρατούμενων πριν από την κινηματογραφική απόδραση. Την ώρα της δράσης στην ταράτσα των φυλακών, ακούγεται ο Β. Παλαιοκώστας: «Ολα πάνε ρολόι... Περπατάμε λίγο ακόμα στη στέγη και όταν φτάσει το ελικόπτερο, τρέχουμε αμέσως να ανεβούμε... Εύκολο είναι... Αφού το έχουμε ξανακάνει...».

«Προσπάθησα να φανταστώ ποιες ήταν οι συζητήσεις των δύο «ηρώων» και εν συνεχεία τις αποτύπωσα στο παιχνίδι. Εδωσα μεγάλη σημασία στην εξέλιξη των γεγονότων. Παρακολουθούσα τις ειδήσεις και όταν άλλαζαν κάποιες πληροφορίες τις πρόσθετα αμέσως στην ταινία. Οι πρωταγωνιστές ξεκίνησαν στη φυλακή, ανέβηκαν στο ελικόπτερο και η ιστορία κατέληξε στο χωράφι απ όπου απομακρύνθηκαν. Για να είναι πειστικό έβαλα και ένα εικονικό δελτίο ειδήσεων στο οποίο μια δημοσιογράφος αναγγέλλει ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε για δεύτερη φορά», μας λέει ο Αστέριος. «Σκέφτομαι να δημοσιεύσω την ταινία σε έναν ειδικό χώρο στο Διαδίκτυο, όπου δημοσιεύονται όλα τα παρόμοια "έργα". Εκεί μπορεί κάποιος, ζητώντας την άδειά μου, να κάνει κάποιες αλλαγές, να συνεχίσει με τον δικό του τρόπο το στόρι της υπόθεσης... Να βάλει την πινελιά του!»

Ε, όχι πάλι... Χαρακτηριστική εικόνα του παιχνιδιού είναι η στιγμή της απόδρασης. Οι Παλαιοκώστας και Ριζάι ανεβαίνουν στο ελικόπτερο και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση... Τα πρώτα λόγια του Παλαιοκώστα μετά την επιτυχημένη εικονική διαφυγή είναι τα εξής: «Και είμαστε έξω ξανά!!!», ενώ την ίδια στιγμή, ο σωφρονιστικός υπάλληλους που βρίσκεται στην ταράτσα των φυλακών αρχίζει να πυροβολεί και να φωνάζει: «Ε, όχι πάλι...»

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

Η τύχη του Β. Παλαιοκώστα από εδώ και στο εξής έγινε ήδη δημοφιλές στοίχημα στη γνωστή ιστοσελίδα στοιχημάτων «game boo kers.com». Οι αποδόσεις για τη σύλληψη του δραπέτη, έχουν ως εξής:

* Θα συλληφθεί μέσα στον Μάρτιο: απόδοση 3,50
* Θα συλληφθεί μεταξύ 1ης Απριλίου και 31ης Δεκεμβρίου: απόδοση 1,80
* Δεν θα συλληφθεί εντός του 2009: απόδοση 3

*Ο 20χρονος φοιτητής Αστέριος Μπλάντας, ο οποίος σκηνοθέτησε την απόδραση των δύο κακοποιών Παλαιοκώστα και Ριζάι με το ελικόπτερο, από τον Κορυδαλλό.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: