Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

Στις 70 ημέρες έφθασε σήμερα η Απεργία Πείνας τού Θ. Τενέζου

70 ΗΜΕΡΕΣ. ΟΛΗ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.Στις 70 ημέρες έφθασε σήμερα η Απεργία Πείνας τού Θ. Τενέζου. Απάντηση σε ερωτήματα πού τίθενται, σχετικά με τη φύση και την πορεία τής Απεργίας Πείνας.
Η Απεργία Πείνας τού Θεόδωρου Τενέζου άρχισε το πρωί της 13 Φεβρουαρίου 2009.


-Περιλαμβάνει πλήρη αποχή από κάθε μορφή στερεάς τροφής.

-Ο Απεργός Πείνας λαμβάνει μόνο υγρά.

-Τα υγρά αποτελούνται από απλό σακχαρούχο διάλυμα και αλατούχο διάλυμα (NaCl).

-Από την 55η ημέρα, λαμβάνει ,αντί απλού σακχαρούχου διαλύματος καθαρό νερό και συγκεκριμένο φρουτοποτό.

-Από την 60η ημέρα λαμβάνει βιταμινούχο σκεύασμα πού περιλαμβάνει βιταμίνες Β1, Β6,Β12.

-Λαμβάνει , πλην του χλωριούχου νατρίου, σκεύασμα καλίου.

Η παραπάνω Απεργία Πείνας ακολουθεί διεθνή πρότυπα τα οποία διασφαλίζουν την χορήγηση ικανής ενέργειας για την λειτουργία τού εγκεφάλου, παράγοντες λειτουργίας του νευρικού συστήματος και ρύθμιση των ηλεκτρολυτών.

-Η Απεργία Πείνας πιστοποιείται εργαστηριακά από το χαμηλό επίπεδο ολικών λευκωμάτων τού αίματος τού απεργού, το οποίο ακολούθησε συνεχή καθοδική πορεία κατά τη διάρκεια της απεργίας και τώρα είναι στα 6,7gr/dl (Φυσ.τιμές: 6,4-8,3 gr./dl ).
Υπάρχει απώλεια βάρους 28 kg. μέχρι τις 22-4-2009.

-Υπό τίς συνθήκες αυτές η πορεία μίας απεργίας πείνας εξαρτάται από παράγοντες ιδιοσυστασίας τού ανθρώπινου οργανισμού. Έχει περιγραφεί ιατρικά διάρκεια έως και 324 ημερών.

-Η απεργία πείνας περιφρουρείται επί 24ωρης βάσης από προσφερθέντες ανεξάρτητους εθελοντές και παρακολουθείται από ιατρό, μέλος τής Οργάνωσης STOPCARTEL, όπως και από ιατρό τής Οργάνωσης ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

-Παρακαλούνται ιατροί η κλινικές πού ενδιαφέρονται και επιθυμούν, όπως συμμετάσχουν στην επιστημονική παρακολούθηση της απεργίας πείνας.

Πηγή

Ακούστε εδώ ένα απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη των Στιγματισμένων με τον Θ Τενέζο

Δεν υπάρχουν σχόλια: