Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

Πρωτοφανές! Παραιτείται βουλευτής από ευθιξία


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Βερελής, πρώην υπουργός μεταφορών, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, σχετικά με το σκάνδαλο ΜΑΝ που φαίνεται στον ορίζοντα. Ως υπουργός δεν είχε αναμειχθεί σε θέματα προμηθειών. Ωστόσο, ως υπουργός όφειλε να γνωρίζει τα πάντα και να διασφαλίζει την διαφάνεια. Μια έξυπνη κίνηση αν το σκεφτεί κανείς καλά, μια και σύντομα θα κληθούμε στις κάλπες όπου μάλλον οι ψηφοφόροι θα τον επιβραβεύσουν για αυτή του την ενέργεια.

Παραθέτουμε απόσπασμα της επιστολής παραίτησης από το site του βουλευτή:

"Τα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα

Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN".
..."

Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.

Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.

Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.

Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.

Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!

Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα."


Διαβάστε εδώ ολη την επιστολή παραίτησης

Εμείς ψαρέψαμε την είδηση διαβάζοντας : Πολιτική ανάλυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: