Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Μαζί με όλους τους ΄Ελληνες χαίρομαι για το καινούργιο, σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης και πιστεύω ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού στο μέλλον.

Επειδή όμως έχουν λεχθεί και γραφεί πολλές ανακρίβειες τις τελευταίες ημέρες για τo ρόλο μου σχετικά με αυτό, με αποκορύφωμα τη χτεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αισθάνομαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Τα χτυπήματα δεν αποτελούν έκπληξη. Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 προσπαθεί να συσκοτίσει το γεγονός ότι δεν είχε τηρήσει τη δέσμευσή προς τον ελληνικό λαό, να είναι έτοιμο το μουσείο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με διαρροές να αποσιωπήσει την άρνησή της να δώσει οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση των οικονομικών του μουσείου, θέμα για το οποίο έχω υποβάλει Ερώτηση στη Βουλή -χωρίς να λάβω Απάντηση- και προτίθεμαι να επανέλθω. Η λάσπη λοιπόν εντάσσεται στο γενικότερο πόλεμο εναντίον όποιου έχει μια ανεξάρτητη και έντιμη φωνή.

Η συνέχεια εδώ

1 σχόλιο:

hamomilaki Anthemis είπε...

Μουσείο Ακρόπολης: οργή και θυμός για τη δίωξη

Αρνητική πρεμιέρα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον πολιτισμό. Τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού Π. Τατούλης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που δεν πήρε θέση, δυναμιτίζουν τα θεμέλια της ανέγερσης του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στο οικόπεδο Μακρυγιάννη.

Οργή και θυμό προκάλεσε η άσκηση ποινικής δίωξης όσων υπερασπίστηκαν ώς τώρα την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. «Υπονομεύουν ένα μεγάλο στόχο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «να συμπεριληφθούμε στους εγκληματίες», ζητάει ο Ζυλ Ντασσέν ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού Π. Τατούλης, που προκάλεσε την ποινική αυτή δίωξη, υποστήριξε ότι οι μηνυτήριες αναφορές που είχε καταθέσει κατά το παρελθόν «κινήθηκαν στο πλαίσιο των βασικών μου υποχρεώσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου». Θεωρεί δε ότι «η τότε παρέμβασή μου ανάγκασε την τότε ηγεσία του ΥΠΠΟ να είναι πιο προσεκτική και συγκρατημένη στις εκτιμήσεις της».

περισσότερα εδώ:

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=13.03.2004,id=53091676,74091932