Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

ΓΙΑΧΟΥ

του Μιχάλη Μιχελή

Η Google κατέχει το 65% των σελίδων αναζήτησης. Έχει μια ευρεία γκάμα επιλογών στο Internet, που την έχουν καταστήσει το Νο 1 στις παγκόσμιες προτιμήσεις των χρηστών.
Η Microsoft είναι το μεγαλύτερο όνομα στα προγράμματα και στις τεχνολογικές εφαρμογές, στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η Yahoo, είναι η αρχαιότερη και αρκετά πεπειραμένη στον κυβερνοχώρο.
Έτσι λοιπόν μπροστά στον μεγάλο ανταγωνιστή την Google, αποφάσισαν οι άλλες δύο (Microsoft και Yahoo), να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθηθεί το πρόγραμμα Bing, που έχει λανσάρει η Microsoft, για ν’ αντιμετωπίσει την Google-μάνια, των ιντρνετάκιδων.

Η συμφωνία θα διαρκέσει 10 χρόνια. Τα πρώτα καλά αποτελέσματα φάνηκαν στο Χρηματιστήριο, που η μετοχή της Yahoo, πήρε την ανιούσα, μετά από τα 500 εκατομ δολάρια που υπολογίζει ότι θα κάνει τζίρο κάθε χρόνο! «Κουβαλήσαμε βάρκες λεφτά στην επιχείρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo. «Τώρα όλα αυτά που είχαμε σχεδιάσει να εφαρμόσουμε ως αυτόνομη επιχείρηση, τ’ αφήσουμε στην άκρη. Προέχει η μεγιστοποίηση κι επέκταση του Bing, για να γίνει η πρώτη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως».
Η Microsoft κατέχει σήμερα το 8,4% της αγοράς στις σελίδες αναζήτησης και η Υahoo, το 19,5%. Αυτό το λιγότερο από 30% των δύο γιγάντων, έχει ν’ αντιπαρατεθεί, όχι μόνο την μεγάλη διαφορά που έχει να καλύψει από την Google , αλλά και τους νέους ανταγωνιστές, το Facebook και το Twitter, που ανεβάζουν τα ποσοστά τους, στο νεανικό κοινό.
Πάντως όπως και να λένε, εμείς στην Ελλάδα, πάντα ήμασταν η πρωτοπορία στον πολιτισμό.
Όταν οι άλλοι δεν είχαν καν μάθει τι θα πει Ίντερνετ, εμείς είχαμε… ΓΙΑΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: