Δευτέρα, Ιουλίου 27, 2009

Πως να διοριστείτε στο δημόσιο

Επειδή είναι δύσκολοι καιροί,μια θεσούλα στο δημόσιο είναι αναγκαία.Ακολουθούν οδηγίες:

1)Αρχικά κάνετε δηλώσεις σε όλους τους διαγωνισμούς δημοσίου. Δεν σας παίρνει κανένας αλλά ξέρετε οτι το παλέψατε.

2) Κάνετε την πρώτη προσέγγιση με τον τοπικό γραφείο του βουλευτή σας. Σας λένε πως ο κύριος βουλετής σας αγαπάει πιο πολύ και από τη μάνα του και μόλις βρει κάτι καλό θα σκιστεί για εσάς και θα σας ενημερώσει.Ο βουλετής δεν σας ενημερώνει ποτέ και ξαναπάτε. Σας λένε πως είναι βαθιά λυπημένοι και θα φόραγαν και μαύρα αν δεν ταχαν στο καθαριστήριο, αλλά ο κύριο βουλευτής δε βρήκε κάτι όσο σκληρά και αν έψαξε. Αλλά παρόλαυτα σας αγαπάει πιο πολύ και απο τον πατέρα του και θα χαρεί να τον τιμήσετε με την ψήφο σας. Επίσης θα ψάχνει και στο μέλλον για σας και αν βρει κατι θα σας ενημερώσει. Ούτε εδώ κάνατε τίποτα αλλά ξέρετε οτι το παλέψατε.

3)Πάτε στον ΟΑΕΔ και βγάζετε κάρτα ανεργίας για να μπείτε σε πρόγραμμα Stage. Σύντομα καταλαβαίνετε πως θέλει μέσον το οποίο δεν έχετε .Και εδώ ξέρετε τουλάχιστον ότι το παλέψατε.

4) Ηρθε η κρίσιμη ώρα. Είστε απελπισμένοι πια. Εδω πρέπει να σκεφτείτε τι έγκλημα πρέπει να κάνετε ωστε να πάτε φυλακή αλλά όχι για πολλά χρόνια. Σας βολεύει ένα οικονομικό έγκλημα τύπου ακάλυπτες επιταγές,μαύρο χρήμα κτλ. Και πρέπει ναναι οικονομικό έγκλημα ώστε να πάτε στην κυριλέ πλευρά των φυλακών. Αμα κάνετε κάνα φόνο ή κλοπή θα πάτε με τους Αλβανούς μαζί και δεν θα κερδίσετε τίποτα εκτός απο γνώσεις για το πως παραβιάζουν κλειδαριές.

5) Ηρθε η μαύρη μέρα της φυλακής. Μπαίνετε για 2 χρόνια(εννοείται πως δεν κάνετε εφέσεις κτλ..Μόνο καλή αγωγή θα δείξετε για να βγείτε νωρίτερα.)

6) Εκεί γνωρίζετε πολύ κόσμο που 'χει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Δικηγόρους, επιχειρηματίες, πρώην βουλευτές, κουμπάρους κάποιου νομάρχη,τέως προεδρους ομάδων ΚΑΕ και ΠΑΕ, κτλ.

7) Με όποιον μιλάτε εκεί, σας ρωτάει τι κάνατε και γιατί. Κλαίτε, λέτε για τη φτώχια και πόσο αξίζατε μια θέση αλλά δεν είχατε μέσον για το δημόσιο. Αυτό το επαναλαμβάνετε και το τονίζετε<< όλοι είχαν μέσον εκτός απο μένα>>.

8) Εδω έρχετε το σημείο που επιβραβεύονται οι κόποι σας. Καποιος απ' όλους εκεί σας λυπάται και σας λέει πως έχει καλές άκρες γιατί έκανε δουλειές με βουλευτές, υπουργούς, νομάρχες που του χρωστάνε χάρη που μπηκε για χάρη τους μέσα. Σας λέει ότι μόλις βγείτε να πάτε να πείτε ότι σας στέλνει αυτός.

9) Ηρθε η ώρα της αποφυλάκισης. Βγαίνετε και πηγαίνετε σπίτι σας. Πλένεστε , ντύνεστε κτλ

10) Την επόμενη μέρα πηγαίνετε στο γραφείο του τοπικού βουλευτή. Σας βλέπουν και σας λένε πως δεν έχουν βρει ακόμα κάτι αλλα ο βουλευτής σας αγαπάει......Τους κόβετε και τους λέτε οτι και εσείς τον αγαπάτε γιατί του φέρνετε χαιρετισμούς από ένα φίλο του που δούλευαν μαζί κάποτε. Το ακούει ο βουλευτής και ξαφνικά σας αγαπάει ακόμα πιο πολύ και αμέσως με 2 τηλεφωνήματα σας βρίσκει σύμβαση αορίστου χρόνου στο δημόσιο!!!!2 και κάτι χρόνια μετά την έναρξη της προσπάθειας σας , δικαιώνεστε. Με δάκρυα χαράς στα μάτια τον χαιρετάτε και του λέτε πως η ψήφος σας είναι δεδομένη. Ενα μήνα μετά έχετε σταθερή θέση,σταθερά λεφτά,δεν σας επηρεάζει καμία κρίση και τον ελεύθερο σας χρόνο οργανώνετε μια κομπίνα που σας είπε ένας άλλος στη φυλακή!!!

Αυτά λοιπόν τα ολίγα. Επιτυχία 100% εγγυημένη.

ο παληός

Δεν υπάρχουν σχόλια: