Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Πανδημία απρέπειας


Λέει, στη monde, ο πρώην διευθυντής του ερυθρού σταυρού, Marc Gentilini, ειδικός επιδημιολόγος, μέλος της ιατρικής ακαδημίας της Γαλλίας

"Το βάρος που δίνουμε στην γρίππη Α είναι απρεπές, σε σύγκριση με την κατάσταση υγιεινής στον πλανήτη. Πρόκειται για μιά πανδημία απρέπειας. ¨Οταν κοιτάζω τον πλανήτη ντρέπομαι για όσα κάναμε να αποφύγουμε αυτή τη γρίππη για την οποία τόσα λίγα ξέρουμε"

"Κάθε βδομάδα περίπου 200.000 παιδιά πεθαίνουν από ασθένεις. Τα περισσότερα θα μπορούσαν να εχουν σωθεί αν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα και σε προγράμματα προληψης. Κάθε χρόνο 1.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ελονοσία μέσα στην γενική αδιαφορία, 20 με 30 περιπτώσεις εισάγωνται στη χώρα μας. Από την άλλη, η γρίππη δεν προκάλεσε παρά έναν αμφισβητούμενο θάνατο. Αυτό το δύστυχο κορίτσι, 14 ετών μάλλον απεβίωσε από άλλη αιτία. Αλλά φαίνεται πως ένας νεκρός εδώ μετράει πολύ περισσότερο απο εκατομύρια άλλους αλλού.

........................... η απόφαση να αγοράσουμε εμβόλια, ξοδεύοντας ένα δισ, για τα οποία πολύ λίγα γνωρίζουμε δεν μου φαίνεται λογική. Είναι ένα μέτρο χωρίς μέτρο, εκτός κλίμακας. ¨Ενα δις είναι τρεις φορές περισσότερο απο την βοήθεια που δίνει η Γαλλία στις αναπτυσσόμενες χώρες. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: