Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Θύμα απαγωγέων ο Ελληνας δάσκαλος των Kalash


Γεια σας, ετοίμαζα ένα ντοκιμαντέρ για τους Καλας στην βορειοδυτική περιοχή του Πακιστάν και με βοήθησε πολύ ο Θανάσης Λερούνης, δάσκαλος και μέλος της ΜΚΟ "Ελληνες Εθελοντές". Τον περασμένο Οκτώβρη φιλοξενήθηκα στον πολιτιστικό χώρο που έχει φτιάξει για τους Καλάς και με βοήθησε πολύ στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ μου που το θέμα του είναι οι γυναίκες Καλας ("Οι Νύμφες του Ινδοκούς"). Ο Θανάσης απήχθει από Ταλιμπάν στις 8 Σεπτεμβρίου και για την απελευθέρωση του ζητάνε 2.000.000 δολλάρια και να απελευθερωθούν τρεις Ταλιμπάν.

Δυστυχώς οι εκλογές δεν βοηθούν στο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και στο Πακιστάν έχουν ακόμα το ραμαζάνι που σημαίνει ότι δεν γίνεται τίποτα.
Επειδή εμείς, οι φίλοι του Θαναση, ανησυχούμε πάρα πολύ για την τύχη του προσπαθούμε με όποιο τρόπο να πιέσουμε το Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει διάφορες προσπάθειες για την απελευθέρωση του.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έφτιαξαν μια σελίδα και μαζεύουν υπογραφές. Σας το στέλνω και σας παρακαλώ να το προωθήσετε σε όσους μπορείτε, σαν μια ελάχιστη συμβολή για έναν συνάνθρωπό μας που περνάει πολύ δύσκολα και κινδυνεύει η ζωή του.

Ευχαριστώ
Αννέτα Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: