Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Μετά την "προστασία" Χρυσοχοίδη έρχεται η "διαφάνεια" Καστανίδη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης ανακοινώνει ότι στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου τοποθετείται ο Γιώργος Δημήτραινας, Λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Η τοποθέτηση του κ. Δημήτραινα έγινε μετά από αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν, όπως είναι γνωστό, μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος


...Επομένως, το ότι είναι συνεργάτης της γυναίκας του και μέλος του κινήματος από το 1974 δεν θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από απλή σύμπτωση...


http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=79044

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αξιότιμoι κύριοι,

το "βιβλίο" στο οποίο αναφέρεστε αποτελεί τον συλλογικό τόμο διάφορων εισηγήσεων που έγιναν σε εκδήλωση του Δ.Σ.Θ. και της Εταιρίας Νομικών Βορείου Ελλάδος με θέμα τον τότε νέο νόμο 3064/2002 για την εμπορία ανθρώπων. Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν τρεις (3) ομιλητές, η κα Συμεωνίδου-Καστανίδου, ο κος Κοσμίδης και ο κος Δημήτραινας.
Συνεπώς, τα ονόματα που αναφέρονται στο εξώφυλλο του τόμου των πρακτικών, που φαίνεται από τη φωτογραφία, είναι των εισηγητών και δεν πρόκειται περί ονομάτων συγγράφεων, όπως θα συνέβαινε, αν επρόκειτο περί βιβλίου.
Εξάλλου, μεταξύ των εισηγητών ήταν, όπως φαίνεται, και ο κος Κοσμίδης, επιφανής Πρόεδρος Εφετών, οπωσδήποτε όχι "συνεργάτης" είτε της κας Συμεωνίδου-Καστανίδου είτε του κου Δημήτραινα, οπότε ας μην αναζητά κανείς "περίεργες" και "διαπλεκόμενες" σχέσεις εκεί όπου δεν υπάρχουν.
Είναι γνωστή στον επιστημονικό κόσμο η έννοια των "Πρακτικών" των συνεδρίων ή των εκδηλώσεων, τα οποία πολλές φορές εκδίδονται υπό την επιμέλεια ενός των εισηγητών και με τη χορηγία προς τον διοργανώσαντα φορέα (Δ.Σ.Θ./ Ε.Νο.Β.Ε.) ενός εκδοτικού οίκου (εκδ. Σάκκουλα). Σε αυτόν τον τόμο γίνεται απλή συρραφή των προφορικώς ανεπτυγμένων εισηγήσεων, προς διευκόλυνση του κοινού και των βιβλιοθηκών.
Επομένως, το δημοσίευμά σας είναι εντελώς εσφαλμένο, καθώς λόγος περί "συνεργάτη" ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να γίνει στην προκείμενη περίπτωση για κανέναν εκ των αναφερομένων σε σχέση με τους υπολοίπους.
Επειδή, η επιστημονική απειρία του δημοσιεύσαντα το εν λόγω άρθρο είναι προφανής, καλό θα ήταν στο μέλλον να ζητάει κανείς τη γνώμη τρίτων, που έχουν καλύτερη γνώση των πρακτικών στο επιστημονικό περιβάλλον, ώστε να αποφεύγεται τέτοιο ατόπημα, που θέτει σε κίνδυνο το υψηλό αγαθό της αξιοπιστίας της δημόσιας ηλεκτρονικής συζήτησης, καθώς δίνει αφορμή σε περαιτέρω πολιτική αξιοποίηση, στόχος τον οποίο -ελπίζω και πιστεύω- ότι δεν είχατε. Η δημόσια ηλεκτρονική συζήτηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τη διεύρυνση της άσκησης ελέγχου επί των εξουσιών και πρέπει όλοι μας -πρώτοι εσείς, που άμεσα εμπλέκεστε- να τη διαφυλάσσουμε.
Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο θεώρησα υποχρέωσή μου, καθώς έτυχε να είμαι και προσωπικά παρών τότε στην εν λόγω εκδήλωση, να σας ενημερώσω για την αλήθεια της κατάστασης, καθώς είμαι βέβαιος ότι από παραδρομή και αμέλεια αναρτήθηκε η ανακρίβεια αυτή, ενώ ασφαλώς συμφωνείτε ότι η αναζήτηση στελεχών για τη Δημόσια Διοίκηση από το πανεπιστημιακό περιβάλλον είναι θετική εξέλιξη, ιδίως τη στιγμή που βρίσκει και ανταπόκριση από αυτό! Είμαι, επομένως, βέβαιος ότι, επειδή η έκφραση πρόχειρης δυσπιστίας στις προθέσεις για διαφάνεια της νέας Κυβέρνησης, δεν είναι στις δικές σας προθέσεις, θα δημοσιεύσετε την "απάντησή" μου, προς άρτια ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Με εκτίμηση,
Σωτήρης Μπαλτάς,
Δικηγόρος Θεσσαλονίκης παρ' Εφέταις

aris53m είπε...

μωρέ καλά έκανε και τον πήρε, κι εγώ το ίδιο θα έκανα ... όμως ... ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του λαού (βιογραφικα, διαφάνεια-διαδύκτιο) θυμίζουν τίποτα άλλο παρά μόνο το παλιό ΠΑΣΟΚ

Ντροπή και στον κο. Καστανίδη αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!