Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

Αλληλεγγύη στη Μιλένα




Πηγή: Rosso Nero

Το κείμενο για συλλογή υπογραφών που κυκλοφορεί. Υπογράψτε κι εσείς και στείλτε το με e-mail στο stigmatismenoi@gmail.com γιατί είμαστε όλοι ..."στιγματισμένοι"



ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗ ΜΙΛΕΝΑ ΙΒΑΝΟΒΑ-ΤΩΡΑ


Στο τόπο μας , στη Ζάκυνθο, υπήρξαμε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες ενός ακόμη περιστατικού που οδήγησε στη δικαστική περιπέτεια μία Βουλγάρα Υπήκοο, πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η περιπέτεια της υποδηλώνει τις αυξανόμενες λογικές καταστολής και συρρίκνωσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και μεγαλώνει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όσων ζουν σ αυτό το τόπο.
Γιατί
Δε μπορεί να δικάζεται εργαζόμενη το 2002 γιατί είχε λήξει η Άδεια Διαμονής της και γιατί δεν είχε βιβλιάριο υγείας, να καταδικάζεται σε 30 ημέρες φυλακή, μετατρέψιμη, το 2006 να ξαναδικάζεται ερήμην για τα ίδια αδικήματα σε 10 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματική ποινή και να διατάσσεται η δικαστική της απέλαση και το 2009, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα να συλλαμβάνεται από την Αστυνομία με σκοπό να απελαθεί, να καταφεύγει στο Δικαστήριο και να απορρίπτονται οι δίκαιοι ισχυρισμοί της με αποτέλεσμα τη κράτηση της και τη δικαστική της απέλαση.
Γιατί
Πρόκειται για κρούσμα αυθαιρεσίας και αναίρεσης κάθε έννοιας κράτους δικαίου η καταδίκη ενός ανθρώπου δύο φορές για την ίδια πράξη .
Γιατί
Το "αδίκημα" της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα δεν υφίσταται πλέον, αφού η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης .

Το παραπάνω ιστορικό καταπάτησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μιας εργαζόμενης και φοιτήτριας, υπηκόου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας ανησυχεί, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής των δικαιωμάτων των μεταναστών, στα πλαίσια της διακηρυγμένης, άνωθεν, μηδενικής ανοχής. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Μιλένας Ιβάνοβα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού τμήματος Ζακύνθου και την ακύρωση της καταδικαστικής, σε βάρος της, απόφαση για ανύπαρκτα πλέον "αδικήματα".


Την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών είχε η Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Κοινωνικά Δικαιώματα στην οποία συμμετέχουν μέλη των ακόλουθων κομμάτων, οργανώσεων ,συνδικαλιστικών ενώσεων και ανένταχτοι:



ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου
ΕΛΜΕ Ζακύνθου
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου
Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

Υπογραφές συγκεντρώνονται τώρα κι εδώ: http://www.gopetition.com/petitions/free-milena-ivanova-now.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ean o syriza edeixne to idio endiaferon kai gia kana taleporo synellina mporei na eixe parei kati perissotero apo ta tria .... sta ekato ennoo.