Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2010

Το κομπιουτεράκι για τις αποδείξεις


Υπολογίστε την αξία των αποδείξεων που πρέπει να προσκομίσετε ανάλογα με το εισόδημά σας

Το εργαλείο που δημοσιεύεται, εφαρμόζει τη «συνταγή» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Η συνταγή αυτή, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει μέχρι την ψήφιση του νόμου καθώς προκαλεί πολλές αδικίες. Τι προβλέπει;

1. Οι έχοντες εισόδημα έως 6000 ευρώ, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις.
2. Όσοι έχουν εισόδημα από 6000 έως 12.000 ευρώ προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός τους.
3. Όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω, προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους. Υπάρχει πλαφόν στις 40.000 ευρώ. Έτσι, αν κάποιος έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, χρειάζεται να προσκομίσει αποδείξεις 12.000 ευρώ και όχι 30.000 ευρώ.

Αυτές τις αποδείξεις πρέπει να τις προσκομίσουμε για να μην έχουμε καμία φορολογική επιβάρυνση. Τι θα γίνει αν δεν καλύψουμε ή αν υπερβούμε αυτόν τον στόχο;

►• Αν δεν το καλύψουμε, η εφορία μας βάζει ποινή ίση με το 10% των αποδείξεων που δεν θα προσκομίσουμε. Δηλαδή, αν μας ζητούν 4500 ευρώ να προσκομίσουμε 3500 ευρώ, θα πληρώσουμε 100 ευρώ επιπλέον.

►• Αν υπερβούμε τον στόχο, η εφορία θα μας μειώσει τον φόρο. Η μείωση, υπολογίζεται και πάλι με συντελεστή 10% επί της αξίας των πρόσθετων αποδείξεων. Για να μην…ξεφύγει η κατάσταση, μπήκε και εδώ πλαφόν. Το μέγιστο ποσό αποδείξεων που μπορεί να προσκομίσει ένας εργένης, φτάνει στις 15.000 ευρώ ενώ για τον παντρεμένο, το όριο ανεβαίνει στις 30.000 ευρώ. Κατέστη σαφές ότι στους χαμηλόμισθους που δεν γίνεται παρακράτηση φόρου, δεν θα υπάρχει φορολογική ελάφρυνση.

Πως λειτουργούν όλα αυτά από κοινού; Η απάντηση στο παρακάτω εργαλείο..



Πηγή: http: //www.enet.gr/?i=portofoli.el.eforia&id=132225">http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.eforia&id=132225

Εμείς το βρήκαμε στον Ανάρχα τση Ζάκυθος

2 σχόλια:

Sebastian είπε...

gamise ta!

http://sebastian-road.blogspot.com/

Mary Ka είπε...

Γιατί όλα πλέον στη χώρα μας θα υπολογίζονται με πλάνο, η κυβέρνηση θα κάνει το φορολογούμενο σαν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Πλάνο ετήσιο τόσο. Δεν το 'πιασες? Πρόστιμο. Να μάθεις να είσαι παραγωγικός άλλη φορά.
Αντε να δούμε τι άλλες καινοτομίες δια την πάταξιν της φοροδιαφυγής!
Και σ' ανώτερα!