Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Γερμανική στήριξη επιτέλους!!!

«Αγοράστε ελληνικά ομόλογα» παροτρύνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt
Μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες της Ευρώπης, η γερμανική «Χάντελσμπλατ» (Handelsblatt), προτρέπει με επιστολή της τους αναγνώστες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Deutsche Welle.
Σύμφωνα με την επιστολή της διεύθυνσης της εφημερίδας προς τους αναγνώστες της - δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της - επισημαίνει πως τη σχετική καμπάνια υπογράφουν, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ, ο οποίος αναφέρει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ του ομολόγα, αλλά θα το κάνει τώρα και θα είναι ελληνικά.

Οι δυο αρχισυντάκτες της εφημερίδας που υπογράφουν την επιστολή επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας. Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει το σεβασμό μας. Διότι μπορεί οι Έλληνες να έχουν αμαρτήσει αλλά έχουν μετανιώσει.

Και σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν: «Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Εμείς αγοράσαμε την Παρασκευή ομόλογα αξίας 8 χιλιάδων ευρώ».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ, ανέφερε πως θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα, «επειδή η Ευρωζώνη πρέπει να είναι ενωμένη. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν βαριές θυσίες και πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: