Σάββατο, Ιουνίου 19, 2010

Η ΕΡΤ "κόβει" τον Πετρίδη, μήπως ήρθε η ώρα να "κόψουμε" την ΕΡΤ΄;

Τέλος εποχής για την εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη
Θα εκπέμψει για τελευταία φορά στις 30 Ιουνίου αυτού του καλοκαιριού.




Ο μεγάλος παραγωγός του ελληνικού ραδιοφώνου πριν λίγο ανακοίνωσε από τον αέρα της ΝΕΤ 105.8 πως η θρυλική εκπομπή του η οποία πριν λίγες ημέρες συμπλήρωσε 35 έτη συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά, σταματά τη λειτουργία της στις 30 Ιουνίου αυτού του καλοκαιριού. Όπως ανακοινώθηκε στον αέρα, η ΕΡΤ δεν θα ανανεώσει τόσο τη σύμβαση του Γιάννη Πετρίδη όσο και του συνεργάτη του Κώστα Ζουγρή, απόφαση η οποία τους γνωστοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα δίχως να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς της εκπομπής σε άλλη συχνότητα, ενώ όπως ήταν λογικό σταματάει και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Τρίτου. Η εκπομπή θα εκπέμψει άλλες πέντε φορές, μιας και μεσολαβούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πληροφορίες για τους νεώτερους:

Ο Γιάννης Πετρίδης ξεκίνησε την καριέρα του στο ραδιόφωνο στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το 1975 του δόθηκε η ευκαιρία από το Μάνο Χατζιδάκι να παρουσιάσει το πρώτο ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα στην πρωινή ζώνη του Πρώτου (σήμερα ΝΕΤ 105,8). Λίγους μήνες μετά μετακινήθηκε στην απογευματινή ζώνη και αρχίζει τη θρυλική εκπομπή Ποπ και Ροκ club. Η εκπομπή αυτή συνεχίστηκε μέχρι τις μέρες μας στο ίδιο πρόγραμμα, την ίδια ώρα, δίνοντάς της το ρεκόρ της μακροβιότερης μουσικής εκπομπής στο Ελληνικό Ραδιόφωνο. Όπως έχει προγραμματιστεί, θα σταματήσει να εκπέμπει από τις 30 Ιουνίου 2010. Ο Γιάννης Πετρίδης έχει συνεργαστεί με την δημόσια τηλεόραση και έχει παρουσιάσει μουσικές εκπομπές ως παραγωγός και παρουσιαστής. Ήταν ο ιδρυτής του περιοδικού Ποπ και Ροκ και έχει συνεργαστεί με περιοδικά και εφημερίδες. Φυσικά και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες δισκοθήκες στον κόσμο.

Τι κάνουμε εμείς που μεγαλώσαμε με τις εκπομπές του Πετρίδη και μάθαμε να αγαπάμε την καλή μουσική; Εμείς που δεν ρωτηθήκαμε ποτέ αν επιθυμούμε να πληρώνουμε την ΕΡΤ μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

ΠΡΟΤΑΣΗ:

ΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς(π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκώνκαι Δανείων καιΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.

Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.


Πηγή είδησης: Δίφωνο
εμείς τη βρήκαμε στην καλύβα μας

Στην καλύβα βρήκαμε και το παρακάτω link για τον Γιάννη Πετρίδη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den goustaro na plirono allo kratika kanalia,eleos...ko3te tin ert

LthIX

Γκιωνης είπε...

. Kαι ποιός είναι ο Πετρίδης που πρέπει αιωνίως να έχει εκπομπή δική του, ή που δεν πρέπει, όταν έρχεται η ώρα του, να βγεί στην Σύνταξη ;

. Μιά εκπομπή έκανε με τραγούδια τού συρμού και τής μοδός, αυτά που θέλανε να σπρώξουν στις λιγότερο πολιτισμένες χώρες τού κόσμου οι αμερικάνικες δισκογραφικές εταιρείες. Γι αυτό και ανταμείφθηκε εξ άλλου με τη θέση τού διευθυντή τού παραρτήματός τους εδώ.
. Από την εκπομπή του σερβιρίζονταν κατ' επανάληψη οι Osmonds, o David Cassidy, οι Jakson Five, ο Michael Jakson, η Petoula Clarck, η Roberta Flack, οι Bee Gees και o Big Cosby. Ό τι δήποτε αδιάφορο, ουδέτερο εύπεπτο, Αμερικάνικο, κυκλοφορούσε. Κι αν έβγαλε καμμιά φορά και κανέναν πέραν τού μέσου όρου και τού "πολιτικά ορθού", ήτανε τρία χρόνια μετά την μεσουράνησή του οπότε δεν μπορούσε να τον κρύψει.

. Άς σκεφτούμε λίγο όχι ποιούς μάθαμε από τον Πετρίδη, αλλά ποιούς ΔΕΝ μάθαμε, ή "μάθαμε" κατόπιν εορτής : τούς Led Zeppelin, Jethro Tull, Black Sabath, John Mayall, Cure, Walkabouts, Anne Clark, Midnight Oil, Nick Cave, Tindersticks,16 Horse Power, Madrugada, Cat Power, Anita Laine, και δεκάδες, εκατοντάδες άλλους.
. Δεν θα τον ρίξουμε στην πυρά, αλλά δεν θα τον κάνουμε και ήρωα κι όλας ! ! !

τους ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ είπε...

Σεβαστή και αυτή η άποψη....Ούτε τον Blind Lemmon Jeferson ούτε τον Leadbelly ούτε τον Alexis Korner δεν μας έμαθε ο άτιμος... Μάλλον καλά κάνουνε και τον διώχνουν. Για να μη θυμηθώ τώρα και τους τζαζίστες και τα πάρω στο κρανίο...
:-))

Γκιωνης είπε...

. Όπως θέλεις.

. Πάντως δεν έκανε εκπομπή για blues ούτε για Jazz. Υποτίθεται ήταν εκπομπή για "rock" ή έστω "pop/rock".

. Και μην διαστρέφεις αυτά που λέω.

. Δεν είπα να τον διώξουν επειδή δεν μάς έμαθε κάτι ! Είπα οτι εν πάσει περιπτώσει, απέχει από το να είναι ήρωας ( για μένα έστω και καλός παραγωγός, επειδή καλός δεν είναι να σπρώχνεις ό τι σού σπρώχνει η Sony κι οι άλλες Εταiρείες, αυτό λέγετα "pusher" ), και να τον κάνουν κάποιοι και σημαία !

Ουρανίσκος είπε...

Καλά τα λες φίλε μου σχετικά με το νταβατζιλίκι της πληρωμής της ΕΡΤ...για τον κ.Πετρίδη δεν έχω σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη.Πάντως όπως και να έχει τέτοια ποιοτικά προγράμματα τα είχαμε γενικότερα ανάγκη...πληρώνουμε που πληρώνουμε γμτ...